Voor 22:00 besteld, morgen gratis* bezorgd.

Trotse sponsor van skicrosser Calum Portegies

Hij is jong, ambitieus, ontzettend snel èn heeft sinds twee jaar een NOC*NSF status. Skicrosser Calum Portegies is met zijn 13 jaar de jongste atleet die XFood.nl met veel trots sponsort. Als ukkie had Callum met name interesse in zijn slee en het zien landen van de reddingshelicopter op het landingsplatform. Inmiddels is zijn motto veranderd in snel, sneller, snelst! Naast zijn prestaties als topatleet zit hij op een topsportschool in Alkmaar en doet hij tweetalig Gymnasium. En alsof dat nog niet genoeg is, speelt hij in de schaarse vrije tijd die hij over heeft nog graag een rondje golf.

St moritz foto skicrosser Calum
Calum in St. Moritz

Topsporten met een doel

Gaandeweg komt Calum erachter waar zijn hart ècht ligt en wat zijn doelen zijn met zijn topsport. Een ding is zeker, het moet te maken hebben met snelheid en sneeuw! “Sinds mijn 7e doe ik aan wedstrijd skiën, slalom, reuzenslalom en super-g. Vorig seizoen heb ik voor het eerst kennis gemaakt met skicross. Dit is mij zo goed bevallen dat ik voor de volle 100% ben overgestapt naar skicross. Mijn doel? Om naar de Jeugdolympiade te gaan en naar de Olympische Jeugdspelen!”

Voedzaam eten en topsport zonder belemmeringen

Calum reist regelmatig af naar het buitenland. Om daar te trainen of deel te nemen aan wedstrijden. Omdat hij veel aan het trainen is, zowel op de berg als fysieke training in Nederland, heeft Calum het probleem dat hij snel last heeft van ondergewicht. Door de vele trainingen, wedstrijden en het reizen is er vaak weinig tijd om te eten, om maar niet te spreken van het koken van een voedzame maaltijd. Ook tijdens een lange reis naar het buitenland is eten onderweg vaak een terugkomend probleem. Iedereen weet hoe belangrijke goede voeding is voor het lichaam, helemaal tijdens het sporten.

podium foto van Calum
Calum op het podium

XFood.nl als trotse sponsor

XFood.nl sponsort een selectieve groep enthousiaste sporters, events en doelen, waaronder dus Calum Portegies, Kimberley Bos en de Munro Mission 2023. Zodat zij zich volledig kunnen storten op het behalen van hun doelen, zonder na te hoeven denken over belemmeringen of investeringen omtrent voeding. XFood.nl staat Calum op afstand bij tijdens zijn geweldige reis naar het behalen van zijn doelen. Wij hebben alle vertrouwen in deze topper!

“Ik ben ontzettend blij dat XFood.nl mij sponsort! Zo ben ik altijd voorzien van maaltijden, sportdrank en tussendoortjes voor, tijdens en na de training. Mede door XFood.nl kan ik verder komen in mijn topsportcarrière en keihard werken om mijn doelen te behalen!” Dit seizoen doet Calum mee aan de Audi Ski Cross Tour in Zwitserland. Hij staat op dit moment 3e op de tour ranking van de U14, een fantastische prestatie!

XFood.nl sponsort ski crosser calum
Calum in actie

Wil jij Calum volgen? Dat kan via zijn Instagram-account: @calumskiracer_skicross

Scroll naar boven