RENJER Snacks logo

Een paar jaar geleden had de vader van onze medeoprichter Tim een ​​bedrijf in Arjeplog in Noord-Zweden. Het was een Duitse bakkerij met traditioneel Duits brood en gebak en minstens één keer per maand vloog hij naar Zweden om de zaken te controleren. Op een van deze tochten in de winter vergezelde Tim hem en had een aantal fantastische dagen, waaronder een ritje op een sneeuwscooter en op een hondenslee, ijsvissen en een nacht in een typische tipi-tent rond een kampvuur. Tijdens deze nacht was het ook de eerste keer dat hij gedroogd rendiervlees probeerde, een smaakbelevenis die sindsdien voor hem onvergetelijk was.

Enkele jaren later, toen hij naar Lund kwam om ondernemerschap te studeren, dacht Tim aanvankelijk dat hij in een team zou belanden dat een applicatie of een website zou ontwikkelen, zoals de meeste ondernemers tegenwoordig doen. Toen hij een lijst met zakelijke ideeën moest bedenken, herinnerde een telefoontje met zijn vader hem aan de tijd in die tent in Arjeplog en aan het fantastische gedroogde rendier. Zonder dit idee echter al te serieus te nemen, zette hij het op zijn lijst en een paar dagen later pitchte het aan zijn klasgenoten. Direct daarna kwamen Anton en Alex naar hem toe, omdat ze dit idee interessant vonden, ook al leek het aanvankelijk een beetje eigenzinnig. Ze deden met zijn drieën een paar experimenten met rendiervlees en kwamen al snel tot de conclusie dat rendierjerky een uniek product is en zo lekker dat het niet van de markt mag worden gehouden. En zo begon het verhaal van Renjer ...

RENJER Snacks AB

Toont alle 3 resultaten